Tack & Glou Air de Famille

199,19 kr.

0.1/5

Vignoble & Klur er en meget lille familiedreven vingård, som er beliggende i den lille by Katzenthal lige udenfor byen Colmar i nordvestlig retning. Man har dyrket vin i området siden 1700 tallet, så valget faldt meget nemt, da familien Klur forelskede sig i denne lille vingård. Faren ved navn Clément Klur valgte i 1999 at omdanne gården til økologisk og biodynamisk vindyrkning og i 2019 ønskede Elisa, som er datteren i familien, stille og roligt at blive kørt i stilling til overtagelse af gården. Så 2019 er Elisas egen høst og vinfremstilling, hvor hendes præg på vinene kommer til udtryk, – og det gøres flot og elegant! I dag har de 1,5 Ha og fremstiller beskeden 5 slags vine. Mark loddene er delt op i 2 forskellige jordbundstyper: Ler-kalksten og granit, så store forskelle viser sig i vinene alt efter hvor de plukkes på terroiret. Elisa er uddannet guldsmed og via hendes smukke naturlige smykkeserie ”Tack & Glue”, formidler hun vinens historie der også inkluderer stykker af vinstokke fra deres egne marker. (Navnet Tack & Glue er et samspil af lyden fra guldsmedens hammer: ”TACK” og lyden fra vineriet når flaskerne bliver påfyldt vinen: ”GLOU”.)

Som navnet antyder, er dette en vin hvor hele familiens ”atmosfære” er med i processen, men også er helt enige om vinens karakter og profil. Vinstokkene er gennemsnitlig 40 år gamle og druerne er hånd høstet en tidlig morgen på markerne ved Hinterburg i små kasser med max. 12 kg. tryk på druerne, hvilket bevirker, at op til 30% af druerne er hele klaser, når de kommes i pressen. Jordbunden er hovedsaligt ler og kalksten på denne mark. Man presser mosten meget skånsomt med pneumatisk presning og lader macerationen stå på i 15 dage, for at udtrække farve og elegante smags nuancer fra drueskallerne. Der bruges naturlig vildgær, som findes i vineriets atmosfære og dette medvirker, at vinene vil have forskellige karakter år efter år. Vinen er ufiltreret og der forekommer naturligt bundfald i flasken, samt der tilføjes ikke sulfitter ved flaskningen. Lagring foregår i 9 måneder på brugte franske egetræsfade. Vinen bør dekanteres når den åbnes.

60 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Druesort

100% Pinot Noir

Alkohol Procent

13,5 %

Dyrkningsmetode

Økologisk og biodynamisk.

Fad/Ståltank

9 måneder på 3 årig brugte franske egetræsfade.

Smagsnoter

Kirsebær, brombær, urtet, hindbær.

Land

Frankrig

Område

Alsace – Katzenthal

Producenter

Vignoble & Klur

Produkt information
Vinen:
Servering: