Er du interesseret i...

Tack & Glou Air de Famille

Vignoble & Klur er en meget lille familiedreven vingård, som er beliggende i den lille by Katzenthal lige udenfor byen Colmar i nordvestlig retning. Man har dyrket vin i området siden 1700 tallet, så valget faldt meget nemt, da familien Klur forelskede sig i denne lille vingård. Faren ved navn Clément Klur valgte i 1999 at omdanne gården til økologisk og biodynamisk vindyrkning og i 2019 ønskede Elisa, som er datteren i familien, stille og roligt at blive kørt i stilling til overtagelse af gården. Så 2019 er Elisas egen høst og vinfremstilling, hvor hendes præg på vinene kommer til udtryk, – og det gøres flot og elegant! I dag har de 1,5 Ha og fremstiller beskeden 5 slags vine. Mark loddene er delt op i 2 forskellige jordbundstyper: Ler-kalksten og granit, så store forskelle viser sig i vinene alt efter hvor de plukkes på terroiret. Elisa er uddannet guldsmed og via hendes smukke naturlige smykkeserie ”Tack & Glue”, formidler hun vinens historie der også inkluderer stykker af vinstokke fra deres egne marker. (Navnet Tack & Glue er et samspil af lyden fra guldsmedens hammer: ”TACK” og lyden fra vineriet når flaskerne bliver påfyldt vinen: ”GLOU”.)

Som navnet antyder, er dette en vin hvor hele familiens ”atmosfære” er med i processen, men også er helt enige om vinens karakter og profil. Vinstokkene er gennemsnitlig 40 år gamle og druerne er hånd høstet en tidlig morgen på markerne ved Hinterburg i små kasser med max. 12 kg. tryk på druerne, hvilket bevirker, at op til 30% af druerne er hele klaser, når de kommes i pressen. Jordbunden er hoved saligt ler og kalksten på denne mark. Man presser mosten meget skånsomt med pneumatisk presning og lader macerationen stå på i 15 dage, for at udtrække farve og elegante smags nuancer fra drueskallerne. Der bruges naturlig vildgær, som findes i vineriets atmosfære og dette medvirker, at vinene vil have forskellige karakter år efter år. Vinen er ufiltreret og der forekommer naturligt bundfald i flasken, samt der tilføjes ikke sulfitter ved flaskningen. Lagring foregår i 9 måneder på brugte franske egetræsfade. Vinen bør dekanteres når den åbnes.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.