Er du interesseret i...

Tack & Glou Appel d´R

Vignoble & Klur er en meget lille familiedreven vingård, som er beliggende i den lille by Katzenthal lige udenfor byen Colmar i nordvestlig retning. Man har dyrket vin i området siden 1700 tallet, så valget faldt meget nemt, da familien Klur forelskede sig i denne lille vingård. Faren ved navn Clément Klur valgte i 1999 at omdanne gården til økologisk og biodynamisk vindyrkning og i 2019 ønskede Elisa, som er datteren i familien, stille og roligt at blive kørt i stilling til overtagelse af gården. Så 2019 er Elisas egen høst og vinfremstilling, hvor hendes præg på vinene kommer til udtryk, – og det gøres flot og elegant! I dag har de 1,5 Ha og fremstiller beskeden 5 slags vine. Mark loddene er delt op i 2 forskellige jordbundstyper: Ler-kalksten og granit, så store forskelle viser sig i vinene alt efter hvor de plukkes på terroiret. Elisa er uddannet guldsmed og via hendes smukke naturlige smykkeserie ”Tack & Glue”, formidler hun vinens historie der også inkluderer stykker af vinstokke fra deres egne marker. (Navnet Tack & Glue er et samspil af lyden fra guldsmedens hammer: ”TACK” og lyden fra vineriet når flaskerne bliver påfyldt vinen: ”GLOU”.)

En skøn forfriskende riesling hvor de min. 50 år gamle vinstokke står i granit jord og på meget stejle skråninger op til Grand Cru området Schlossberg. Det er et område hvor vindens blæsen holder stokkene tørre og hvor stokkene skal kæmpe lidt extra for at overleve. Marken er omkredset af store flotte kastanje træer med spiselige kastanjer. Man vælger håndhøste druerne pga. markens stejlhed og at presse mosten ved lave temperaturer á 12 C. i vineriet og derved beholde friskheden og syren fra Rieslingen. Gæringen foregår ved natur gær i vineriet og der tilsættes heller ikke noget sulfitter ved flaskningen. Vinen bør dekanteres når den åbnes.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.