Er du interesseret i...

Bronzato Amarone

Bronzato er en lille familie drevet virksomhed der havde landbrugs dyrket deres jord i generationer. For et par år siden dedikerede de sig til at dyrke druer og producere vine.

Vinmarkerne ligger i den øvre Squaranto Valley i bakkerne nord for Verona, som er en del af Valpolicella-regionen nær Lessinisa regional naturpark. Markerne ligger i et område, der er unikt for dens særlige jord, som består af Lessinia-marmor og flintsten som dukker op af jorden. Markerne hvor vinstokkene står på er ”et hjørne af paradis” rigt på biodiversitet, hvor vinstokke, oliventræer og kirsebærtræer sameksisterer med enge og skove.

Markerne ligger højt, 300-500 meter over havets overflade, og i et kuperet terræn med en stor temperaturforskel mellem dag og nat og med næsten konstant ventilation, ideel til ”egen sunde” druer. Denne kombination af faktorer fik dem til at beslutte sig for at producere vine, velvidende at de ville begive sig ud på en rejse af miljømæssige og klimatiske faktorer og dette uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af den vin de ville producere. Deres tilgang er rettet mod at gøre alt deres  arbejde bæredygtigt, for dem er miljømæssig bæredygtighed en filosofi om produktionsvalg, der sigter mod at minimere energi- og ressourceforbrug.

Druerne høstes i løbet af de sidste 10 dage i september og fortsætter ind til udgangen af oktober. Efter en nøjagtig manuel udvælgelsesproces, bliver druerne sat i kasser på 5 kg hver og derefter sat til at tørre i cirka 3 måneder. Under tørringsprocessen mister druerne 50% af deres vægt, tørreprocessen øger sukker- koncentrationen, men også udviklingen af det aromatiske og polyphenolisk potentiale. Efter tørringen af druerne bliver de knust og af stilket, herefter hældes druerne på ståltank og sættes til gæring, ved kontrolleret temperatur i 2-3 uger, herefter kommes vinene på egetræsfade i 18 måneder, før vinen tappes på flasker.

Amarone er en rødvin med en flot dybrød farve , den har en fyldig og behagelig eftersmag af peber, brombær, læder og kirsebær. Amaronen komplimenterer godt til kraftige retter med oksekød og fyldige gryderetter. 

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.