Er du interesseret i...

Bronzato Ripasso

Bronzato er en lille familie drevet virksomhed der havde landbrugs dyrket deres jord i generationer. For et par år siden dedikerede de sig til at dyrke druer og producere vine.

Vinmarkerne ligger i den øvre Squaranto Valley i bakkerne nord for Verona, som er en del af Valpolicella-regionen nær Lessinisa regional naturpark. Markerne ligger i et område, der er unikt for dens særlige jord, som består af Lessinia-marmor og flintsten som dukker op af jorden. Markerne hvor vinstokkene står på er ”et hjørne af paradis” rigt på biodiversitet, hvor vinstokke, oliventræer og kirsebærtræer sameksisterer med enge og skove.

Med deres tilgang til økologisk vinproduktion, har de været med placering af deres marker i et ”iboende sundt” miljø, langt væk fra bebyggede områder, motorveje og andre kilder til forurening. Markerne ligger højt, 300-500 meter over havets overflade, og i et kuperet terræn med en stor temperaturforskel mellem dag og nat og med næsten konstant ventilation, ideel til ”egen sunde” druer. Denne kombination af faktorer fik dem til at beslutte sig for at producere økologiske vine, velvidende at de ville begive sig ud på en rejse af miljømæssige og klimatiske faktorer og dette uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af den vin de ville producere. Deres tilgang er rettet mod at gøre alt deres arbejde bæredygtigt, for dem er miljømæssig bæredygtighed en filosofi om produktionsvalg, der sigter mod at minimere energi- og ressourceforbrug.

Fremstilling af Ripasso består af en gæring af Valpolicella vin på presserester fra de tørrede Amarone druer. Med denne teknik kan Valpolicella få større kompleksitet og struktur. Efter gæring hviler Ripassoen i cirka 12 måneder på egetræsfade og herefter yderligere i 6 måneder på ståltanke, før vinen tappes på flasker.

Ripasso er en flot dybrød rødvin, der med sine smagsnoter af peber, tranebær, kirsebær og blommer komplimenterer retter med pasta og vildt.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.