Er du interesseret i...

Ca del Bric Bigat Monferrato DOC Nebbiolo

Ca del Bric er en lille familie ejet vingård i kanten af Piemonte – på vej til byen Genova. Gården har tidligere været i familiens eje, men blev solgt pga. dødsfald. Først i 1991 blev den falleret vingård igen i familiens eje og ejes i dag af Giuseppe og hans kone Erika. De har efterfølgende valgt at blive  certificeret som økologisk landbrug i 2008. For som Giuseppe udtaler: “Når éns børn skal løbe frit på markerne, så skal det ikke være med bekymring over, at man lige har sprøjtet druerne som ens børn går og spise af!” Og det har været en rigtig beslutning! Ikke blot overfor børnenes sundhed, men også med tanker for de kommende generationer, miljøet og bæredygtigheden i området. Det har også vist sig, at efter omlægningen, så har flere flotte priser fundet vejen til dem  for deres vine! I 2011 besluttede man yderligere, at stoppe helt med at tilsætte lidt sulfitter i vinene. Navnet Ca del Bric kommer sig af, at gården oprindeligt hed Cascina Bricco og betyder frit oversat: “Hus på toppen af bjerget”.  Men da man valgte at starte vingården op igen, skulle en gård med respekt for sig selv jo også have en hund, – og navnet blev Bric. Derfor dette logo med hunden på som vingårdens mascot!

Ca del Bric Bigat er en frugtig og elegant rødvin der er lavet efter alle kunstens regler! BIGAT er en betegnelse for en silkeorm på lokal dialekt! “En lidt ru larve der efter ganske kort tid udvikler sig til en smuk sommerfugl med tusind af farver! Du forbløffes af dens skønhed og charme!”” Vinstokkene står i 350 moh. og har rødderne plantet i kalket mergel og limestone  jordbund. Markens druer kommer fra området Gabulla og får lange kølige nætter på disse højder. Grøn høstning er med til, at frembringe mest muligt smag i druerne. Druerne presses forsigtigt og mosten kommes på tanke ved temperaturer 15-17C. og pumpes løbende over druerne i de 10 dage, så mosten tager aroma og tannin fra skallerne. Herefter fyldes mosten over på større ståltanke og herefter på franske egetræsfade hvor de får lov til at stå de efterfølgende 14 måneder stille hen, før vinen fyldes på flasker.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.