Ca del Bric “Tre Lustri” Dolcetto d´Ovada Superior DOCG 2007

190,20 kr.

0.1/5

Ca del Bric er en lille familie ejet vingård tæt på byen Genova. Gården har tidligere været i familiens eje, men blev solgt pga. dødsfald. Først i 1991 blev den falleret vingård igen i familiens eje og ejes i dag af Giuseppe og hans kone Erika. De har efterfølgende valgt at blive  certificeret som økologisk landbrug i 2008. For som Giuseppe udtaler: “Når éns børn skal løbe frit på markerne, så skal det ikke være med bekymring over, at man lige har sprøjtet druerne som ens børn går og spise af!” Og det har været en rigtig beslutning! Ikke blot overfor børnenes sundhed, men også med tanker for de kommende generationer, miljøet og bæredygtigheden i området. Det har også vist sig, at efter omlægningen, så har flere flotte priser fundet vejen til dem, –  for deres vine! I 2011 besluttede man yderligere, at stoppe helt med at tilsætte lidt sulfitter i vinene. Navnet Ca del Bric kommer sig af, at gården oprindeligt hed Cascina Bricco og betyder frit oversat: “Hus på toppen af bjerget”.  Men da man valgte at starte vingården op igen, skulle en gård med respekt for sig selv jo også have en hund, – og navnet blev Bric. Derfor dette logo med hunden på som vingårdens mascot!

Ca del Bric Tre Lustri er en kraftig rødvin der er lavet efter alle kunstens regler! Vinstokkene står i 350 moh. og har rødderne plantet i kalket, mergel og Limesone jordbund. Markens druer kommer fra et område kaldet “Contessa Giannina” og får lange kølige nætter på disse højder. Grøn høstning er med til, at frembringe mest muligt smag i druerne. Flaskerne er nummeret og en begrænset mængde af 3173 flasker. Er kun produceret i 2007 + 2011 + 2016 årgang! TRE LUSTRI betyder på italiensk: “3 x 5 år” og betyder blot, at denne vin kun er produceret 3 gange over de sidste 15 år!

70 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Italien

Område

Montaldo Bormida (Piemonte)

Druesort

100% Dolcetto

Alkohol Procent

14,5 %

Dyrkningsmetode

Bæredygtigt.

Fad/Ståltank

Ståltank og herefter 5 år på franske store egetræsfade produceret af træ fra Allier skovene. og efterfølgende på flaske i yderligere 12 måneder.

Smagsnoter

Violer, Vanilje, tobak, balsamico, kirsebær.

Points

DECANTER 2018 – Bronze!

Producenter

Ca del Bri

Produkt information
Vinen:
Servering: