Er du interesseret i...

Don Jacobo Vine Roots Garnacha Blanca

Don Jacobo er et familie ejet vineri der ejes af Bodegas Corral og har en lang historie helt tilbage til 1898 med vindyrkning. Gården er beliggende smukt i naturen i hjertet af Rioja Alta området. I 1974 byggede man en ny vingård som blev placeret langs pilgrimruten i Spanien – Camino de Santiago eller også kendt som ” St. James ruten”. Lokalt bedre kendt som “La Ruta Jacobea”! Man valgte derfor at hylde og navngive gården efter denne meget gamle tradition: Don Jacobo. Hver år passerer over 250.000 pilgrimme deres vingård og stopper op for at få et hvil, et glas vand og muligheden for at smage et glas skønt lokalt Rioja vin på den smukke terrasse. Man valgte at gå den økologiske vindyrknings vej i 2005 og var endelig i mål i 2020! Alt beskæring, grøn høstning og årets høst foregår ved håndkraft og kontrolleres af WFCP (Wineries For Climate Protection), som er en organisation der vejleder året rundt de vineriet der ønsker at gøre en forskel for bæredygtigheden og miljøet! Marker over 540 moh. Man har en vision om at dyrke ældgamle, sjældne, men lokale sorter der er “gået i glemme bogen” og fremkalde de smagsnoter der i tidernes morgen har været muligt.  Alt i alt – flot gammelt håndværk med hjertet for naturen og fremtidens miljø!

Vine Roots Garnacha Blanca er en urtet, elegant og dygtigt håndværks vin! Det er Carlos & Paulo / the Winemakers personlige projekt, hvor nogle gamle mark parceller bringes frem igen. Carlos fandt de gamle vinstokke på disse marker for gode til, at indgå i den almindelig vin, og ønskede at tydeliggøre vinens sande, store karakter! Det må siges at være lykkes med stor succes og også én af grundene til, at det er meget begrænset mængde der produceres. Druerne er håndhøstet og lagt i 10 kg. kasser inden de fragtes på køl til vineriet. I vineriet fjernes stilkene ved håndkraft så man ikke knuser druerne og gæringen allerede går i gang. Fermenteringen foregår ved lave temperaturer og i 500 liters egetræsfade. Man “stikker” til mosten / Batonnage i 16 dage hvor mosten tager farve og smag af drueskallerne. Herefter fyldes mosten på franske egetræsfade á 225 Liters. Man har minimal involvering i druernes vækst og naturen får lov til, at gå sin gang. Man benytter kun natur gær, minimal filtrering og efterfølgende lader vinen hviler 3 måneder på flaske inden den er klar til videre salg.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.