Er du interesseret i...

Tack & Glou Il y a l´or dans l´air Rosé

Vignoble & Klur er en meget lille familiedreven vingård, som er beliggende i den lille by Katzenthal lige udenfor byen Colmar i nordvestlig retning. Man har dyrket vin i området siden 1700 tallet, så valget faldt meget nemt, da familien Klur forelskede sig i denne lille vingård. Faren ved navn Clément Klur valgte i 1999 at omdanne gården til økologisk og biodynamisk vindyrkning og i 2019 ønskede Elisa, som er datteren i familien, stille og roligt at blive kørt i stilling til overtagelse af gården. Så 2019 er Elisas egen høst og vinfremstilling, hvor hendes præg på vinene kommer til udtryk, – og det gøres flot og elegant! I dag har de 1,5 Ha og fremstiller beskeden 5 slags vine. Mark loddene er delt op i 2 forskellige jordbundstyper: Ler-kalksten og granit, så store forskelle viser sig i vinene alt efter hvor de plukkes på terroiret. Elisa er uddannet guldsmed og via hendes smukke naturlige smykkeserie ”Tack & Glue”, formidler hun vinens historie der også inkluderer stykker af vinstokke fra deres egne marker. (Navnet Tack & Glue er et samspil af lyden fra guldsmedens hammer: ”TACK” og lyden fra vineriet når flaskerne bliver påfyldt vinen: ”GLOU”.)

Vingårdens første ”Orange- vin” lavet på Gewürstraminer og Muscat druer. Som navnet antyder: ”Der er guld…..i luften!”. Denne vin er naturvin når det er vellykket! Vinstokkene med en gennemsnits alder på 60 år, står plantet i granit og på en bjergskråning ved Wineck Schlossberg. Man presser meget forsigtigt de hele drueklaser i op til 4 timer! Man ønsker ikke at få tanniner med i mosten fra stilkene og fermenteringen står på i hele 10 dage. Maceration i 3 uger hvorefter de fyldes med bærmes på 3 års franske egetræsfade. Dette skaber en utrolig flot balanceret, aromatisk vin med flot fylde fra skallerne. Ikke mere end 150 flasker er der produceret af denne smukke Orange vin.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.