Pellegrini Franco Passione Rossa

223,73 kr.

0.1/5

Ejeren Franco Pellegrini er en rigtig “krøllet” vinmager i Lombardiet! Han er “den gamle skole”, hvor man ikke går op i klassifikationer, men går 100% efter vinens personlighed, naturen, vinstil og den oplevelse vinene det pågældende år ønsker at udtrykke. Historien om vingården går helt tilbage til 1861 og ligger på en bakke top som hedder Solinga, – deraf navnet på vingården. Solinga betyder også “Land kysset af solen”. Passionen for at lave vin for Franco har hele tiden været båret af at genskabe fyldige, kraftige lokal vin. Alt bliver lavet efter økologiske forskrifter, men da vi har med en lille vinbonde at gøre, så er økonomien ikke til det bureaukratiske papirarbejde, men man følger blot moder naturs egne spilleregler og respekterer dem. Franco laver vin med hjertet, – for hvorfor lave om på det? Det har virket fint siden 1861!

Passione Rossa er en meget lokal aperitif der nydes afkølet til desserter, oste eller blot når naboen kommer forbi til en kop kaffe og der skal udveksles hverdags oplevelser! Den er lavet på 3 forskellige druesorter og høstes løbende når druerne melder sig klar. Hver druesort fermenterer i hver sin ståltank og blandes herefter på gamle brugte franske små egetræsfade. I fadet kommes så fine urter i fadet, som så får lov til, at trække sammen med vinen i 1 år tid. Der benyttes gerne Cinchona (Gul Kinabark træ), Kardemomme, Korianter og Kanel, – men hvor store mængder der bruges er ikke til at vide, for det er alt efter vinens stil og Frankos humør! Som Franco siger: “Vi forsegler hver af vores vine med hånden, som at forsegle en kærlighedspagt mellem mennesker og naturen!”

116 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Italien

Område

Stradella (Lumbardiet)

Druesort

Barbera, Croatina (Bonarda), Vespolina (klon af Nebbiolo).

Alkohol %

16%

Dyrkningsmetode

Bæredygtigt.

Fad/Ståltank

Ståltank og herefter 1 år på gamle franske egetræsfade.

Smagsnoter

Krydderier, urtet, solbær, kirsebær.

Producenter

Pellegrini

Produkt information
Vinen:
Servering: