Er du interesseret i...

Pellegrini Franco Vino Rosso Sogno del Vignaiolo

Ejeren Franco Pellegrini er en rigtig “krøllet” vinmager i Lombardiet! Han er “den gamle skole”, hvor man ikke går op i klassifikationer, men går 100% efter vinens personlighed, naturen, vinstil og den oplevelse vinene det pågældende år ønsker at udtrykke. Historien om vingården går helt tilbage til 1861 og ligger på en bakke top som hedder Solinga, – deraf navnet på vingården. Solinga betyder også “Land kysset af solen”. Passionen for at lave vin for Franco har hele tiden været båret af at genskabe fyldige, kraftige lokal vin. Alt bliver lavet efter økologiske forskrifter, men da vi har med en lille vinbonde at gøre, så er økonomien ikke til det bureaukratiske papirarbejde, men man følger blot moder naturs egne spilleregler og respekterer dem. Franco laver vin med hjertet, – for hvorfor lave om på det? Det har virket fint siden 1861!

Sogno del Vignaiolo er en smuk vinstil, som  Francos datter foreslog da hun var en lille pige, og SOGNO betyder drømmen, for det var hvad det var for hende, da hun kom med ideen til hendes far. (Stilen er også kendt i Gattinara området.)Vinen er lavet på 3 forskellige og meget lokale druesorter. Der høstes løbende når druerne melder sig klar. Hver druesort fermenterer i hver sin ståltank og blandes herefter på gamle brugte franske små egetræsfade. Der tages en hvis mængde druer fra, som ligges på træ tørrestativet i gårdspladsen (bygget af sønnen Davide på 21 år, og som Franco siger: Davide har som barn leget meget med LEGO fra Danmark, men nu er klodserne byttet ud med træ!) Her får druerne lov til, at ligge og tørre ind frem til november måned. Herefter tilsættes de i fadene for at tilføje sødme og aroma til vinene. Som Franco siger: “Vi forsegler hver af vores vine med hånden, som at forsegle en kærlighedspagt mellem mennesker og naturen!”

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.