Er du interesseret i...
Haegi Pinot Gris Le Gastronome
Domaine Haegi er en familie ejet vingård beliggende i hjertet af byen Mittelbergheim hvor der findes kalkstensbakker så langt øjet rækker rundt om gården. Byen er udnævnt som ”Én af de smukkeste landsbyer i Frankrig” dahusene er bygget af lyserøde – grå kalksten fra undergrunden. Gården kan spores helt tilbage til 1932 hvor den har været i familiens eje, men først i 1932 vælger Bernard Haegi sammen med sin kone Emmy, at ligge jorden om til vindyrkning. I 2013 blev gården certificeret til økologisk vindyrkning, hvilket var et valg Bernards søn Daniel og hans hustru Sylvie valgte, og som fortsætter med de flotte Alsace vine, samt troen på økologisk dyrkning og kærligheden til terroirs og druerne. I dag består vindyrkningsarealet af 9 Ha. fordelt på de kendte vinområder i Alsace, – Mittelbergheim og Eichhoffen. Der slås græs langs vinstokkene og hver anden række pløjes for at fremme dyb rodfæstning af vinstokkene. Daniel gør meget ud af, at nære jorden med naturlig gødning, så som klippet grenaffald, grøn høstning af druer der bliver liggende på jorden så ”man fodrer jorden med dens egen energi og derved nærer planten.” Alle vinene vinificeres i egen kælder og også aftapning foregår på Domaine Haigi, – hele vin-cyklussen tages der hånd om på Domaine Haegi!
Pinot Gris Gastronome 2019 har Daniel valgt ikke at tilsætte nogen sulfitter til under og efter i processen! Så når der skrives Gastronome på etiketten betyder det den rene proces i vindyrkning! Gæren er vildgær og mosten får lov til i hele 6 måneder at ligge og bidrage med elegant finesse i næsen! Jordbunden er løs Colluvium og indeholder Limestone, løs lerjord og sand. Vinstokkene er 19 år gamle og man hånd høster druerne, som så kommes i 12 kg. kasser og fragtes til vineriet i vogne med køl på.
Så bliv erhvervskunde hos WineService?
Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.