Er du interesseret i...

Sturm Cuvée “Tant Rosa” Trocken

Weingut Sturm er en lille familie vin gård med Martin Sturm bag roet. Vi er i det nordlige Mittelrhein hvor området er kendt for gamle middelalderborge, utrolige smukke maleriske landsby huse og de mest stejle vinmarker – helt op til 70% hældning! Jordbunden består af kraftig skiffer og er perfekt til druen Riesling. Elegante vine med klare mineralske noter giver sit terroir udtryk i dette lille vinområde til højre for Ahr. Det er dyrt at dyrke vin i dette område pga. ALT foregår ved håndkraft! Martin valgte i 2010 at starte op som økologisk vinbonde på de 4,1 Ha han var ejer af. Som uddannet journalist og ønolog, var det ikke svært at tage den beslutning om økologisk retning. Vinstokkene er over 50 år gamle og knejser flot på de meget stejle skråninger, hvor floden Rheinen bugter sig igennem landskabet.

Sturm Cuvée Tant Rosa Trocken hører under klassifikation i det tyske vinkategori under “Qualitätswein mit Prädikat (QmP) hvor Martin fremtryller Rosévin på naturgær, hvilke giver forskellige karakter til vinene  – år efter år. “TANT ROSA” er en hyldest til Martins tante, som faktisk hedder Rosa og elsker at nyde rosévinen på terrassen efter en hyggelig lille vandretur i vinmarken. Marken er på under 1 Ha. og består af vulkansk aske, skifer og løs ler jord. Druerne høstet ved håndkraft, for som Martin siger: “Vi har ligesom ikke så mange andre muligheder pga. markerne ligger med de store hældninger, så ville det koste for mange traktorer i Rheinen!” 😉 De hele drueklaser ligges i 10 kg. kasser og fragtes til vineriet i små kølebiler. Her presses druerne forsigtigt for ikke at få for mange tanniner i mosten og skallerne forbliver i mosten i 14 dage, blot for at bidrage med den sarte farve og aroma fra Pinot Noir druen i vinen. På små INOX ståltanke står vinen efterfølgende og kommes på flaske efter 6 måneder. Teksten “614” indiker adressen for Martins stejle vinmarker i Mittelrhein.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.