Er du interesseret i...

Sturm Riesling Spätlese trocken Reserve “Steinbruch”

Weingut Sturm er en lille familie vin gård med Martin Sturm bag roet. Vi er i det nordlige Mittelrhein hvor området er kendt for gamle middelalderborge, utrolige smukke maleriske landsby huse og de mest stejle vinmarker – helt op til 70% hældning! Jordbunden består af kraftig skiffer og er perfekt til druen Riesling. Elegante vine med klare mineralske noter giver sit terroir udtryk i dette lille vinområde til højre for Ahr. Det er dyrt at dyrke vin i dette område pga. ALT foregår ved håndkraft! Martin valgte i 2010 at starte op som økologisk vinbonde på de 4,1 Ha han var ejer af. Som uddannet journalist og ønolog, var det ikke svært at tage den beslutning om økologisk retning. Vinstokkene er over 50 år gamle og knejser flot på de meget stejle skråninger, hvor floden Rheinen bugter sig igennem landskabet.

Sturm Steinbruch Reserve Spätlese trocken hører under den anden klassifikation i det tyske vinkategori under “Qualitätswein mit Prädikat (QmP) hvor Martin fremtryller kraftig hvidvin på naturgær, hvilke giver forskellige karakter til vinene  – år efter år. “Steinbruch” Druerne høstet sent på året ved håndkraft på de specielt udvalgte vinmarker ved lokalt navnet ” STEINBRUCH” = Stenbrud, – er navnet på vinmarken, som blot er 1/2 Ha! Navnet betyder blot, at området i gamle dage var der hvor de lokale bønder fandt marksten, som de efterfølgende brugte til, at bygge terrasserne op og derved holde på jorden på deres marker, – pga. markerne lå så stejlt. Marken er med plantet stejle gamle vinstokke, og indeholder store mængder af ren skifer bund, og som Martin siger: “Vi har ligesom ikke så mange andre muligheder pga. markerne ligger med de store hældninger, så ville det koste for mange traktorer i Rheinen!” 😉 De hele drueklaser ligges i 10 kg. kasser og fragtes til vineriet i små kølebiler. Her presses druerne forsigtigt for ikke at få for mange tanniner i mosten. Alt sammen medvirkende til, at frembringe denne smukke, kraftige og intense Riesling hvidvin til verden! På små INOX ståltanke står vinen efterfølgende og kommes på flaske efter 6 måneder. Teksten “614” indiker adressen for Martins stejle vinmarker i Mittelrhein. RESERVE er blot en lokal betegnelse for, at denne vin har potentiale til at ligge længe og udvikle sin helt egen karakter!

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.