Taylor´s 10 year old Tawny Port.

183,25 kr.

0.1/5

 Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen.

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley – en engelsk handelsmand – ankommer til Portugal. Meget lidt vides med sikkerhed om firmaets grundlægger, men 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, Bartholomew Bearsley – som den første engelske vinimportør – en ejendom i Douro-dalen. Om end det var et dristigt køb, gav det familien Bearsley den store fordel, at de kunne opbygge gode relationer til de lokale vinmagere – og dermed få adgang til deres bedste vine. Taylor’s ejer faktisk – den dag i dag – stadigvæk ejendommen, som man har valgt at minde på Taylor’s First Estate Reserve Port.

Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt – med hovedsæde i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro-dalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Denne portvin har været lagret på egetræsfade i gennemsnitlig 10 år.

Den er et fremragende eksempel på den gamle tawny-stil. Den bløde og elegante tekstur i kombination med delikate trænoter med rige aromaer af moden frugt er aftappet til øjeblikkelig drikke.

 

Taylor’s 10 års Tawny er en elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens duft af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

En harmonisk og kompleks portvin, der er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste og som bør serveres let afkølet mellem 12 og 16 grader..

23 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Portugal

Område

Douro

Druesort

Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca.20%

Alkohol Procent

20%

Dyrkningsmetode

Konventionel.

Fad/Ståltank

træfad.

Smagsnoter

Kirsebær, chokolade, læder.

Points

93 Points Robert Parkers Wine Advocate.
93 Points James Suckling.

Producenter

Taylor´s

Produkt information
Vinen:
Servering: