Taylor´s 20 Year Old Tawny

279,25 kr.

0.1/5

Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen.

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley – en engelsk handelsmand – ankommer til Portugal. Meget lidt vides med sikkerhed om firmaets grundlægger, men 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, Bartholomew Bearsley – som den første engelske vinimportør – en ejendom i Douro-dalen. Om end det var et dristigt køb, gav det familien Bearsley den store fordel, at de kunne opbygge gode relationer til de lokale vinmagere – og dermed få adgang til deres bedste vine. Taylor’s ejer faktisk – den dag i dag – stadigvæk ejendommen, som man har valgt at minde på Taylor’s First Estate Reserve Port.

Bag denne imponerende Tawny står den historiske portvinsproducent Taylor’s, der med en mere end 300 år gammel historie bag sig har etableret sig som et af klodens mest legendariske portvinshuse.

Denne 20 års Tawny, der desuden har markeret sig som den mest populære af slagsen i USA, er et enestående eksempel på den kvalitet, som Taylors er ensbetydende med.

Vinen kommer fra domænets tre vingårde Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Efter at have været lagret på 630 liters fade i gennemsnitlig 20 år i Vila Nova di Gaia ved Porto, er vinen blevet sammenstukket til det endelige blend.

 

Kunsten ved at frembringe enestående Tawny-typer ligger i at kombinere (frisk) frugt med lagrede (tertiære) elementer. Og lige netop her rammer denne 20 års Tawny fra Taylors spot on!

Vinen har den så klassiske brunlige Tawny-kulør og viser højintense, forførende aromaer af appelsinskal, nødder, svesker, krydderier og vanilje. Smagen følger smukt op, hvor den dybe, koncentrerede og tilpas sødmefyldte frugt følges op af af både syrefriskhed og en nærmest uendelig finale.

En givende og uhyre kompleks Tawny, som brillerer med både fylde og balance. Og en Tawny, som bør nydes lettere afkølet til nødde- og/eller chokoladesserter.

Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt – med hovedsæde i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro-dalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

20 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Portugal

Område

Douro

Druesort

Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca.

Alkohol Procent

20%

Dyrkningsmetode

Konventionel.

Fad/Ståltank

Træfad.

Smagsnoter

Appelsinskal, Hasselnødder, svesker, Vanilje.

Points

93 Points Robert Parker´s Wine Advocate.

Producenter

Taylor´s

Produkt information
Vinen:
Servering: