Taylor´s Fine Tawny Port

79,25 kr.

0.1/5

 Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen.

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley – en engelsk handelsmand – ankommer til Portugal. Meget lidt vides med sikkerhed om firmaets grundlægger, men 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, Bartholomew Bearsley – som den første engelske vinimportør – en ejendom i Douro-dalen. Om end det var et dristigt køb, gav det familien Bearsley den store fordel, at de kunne opbygge gode relationer til de lokale vinmagere – og dermed få adgang til deres bedste vine. Taylor’s ejer faktisk – den dag i dag – stadigvæk ejendommen, som man har valgt at minde på Taylor’s First Estate Reserve Port.

Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt – med hovedsæde i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro-dalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

 Denne Fine Tawny Port har været lagret i egetræsfade. Det er en flot portvin med dyb rød-brun farve samt dejlig bouquet af modne frugter, krydderier og egetræ. Den har en meget blød og rund smag af jordbær og svesker samt en behagelig eftersmag.
Denne velafbalancerede portvin er særdeles velegnet til desserter – men prøv den også til f.eks. foie gras. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

9 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Portugal

Område

Douro

Druesort

Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca.

Alkohol Procent

20%

Dyrkningsmetode

Konventionel.

Fad/Ståltank

Træfade.

Smagsnoter

Jordbær, svesker, læder.

Producenter

Taylor´s

Produkt information
Vinen:
Servering: