VERUS Vineyards Sauvignon Blanc 2021

98,93 kr.

0.1/5

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Sauvignon Blanc blev bragt til Slovenien i starten af 1900 tallet og trives rigtigt godt pga. de kølige nætter og luftige solskinstimer i Slovenien. Druerne til denne vin er et blend af flere druer fra både unge og gamle vinstokke. Dette medvirker til, at vinen beholder sin syre og friskhed, men også får dybe noter fra de gamle stokke. Vinstokkene dyrkes på terrasser og opstammes på Goyot metoden. Pga. hagl og kraftige storme det år blev op til 30% af høst udbyttet ødelagt og måtte derfor efterfølgende sorteres grundigt igen – inden høstning. Der håndhøstes hele klaser som kommes i små 12 kg. kasser og  hurtigt fragtes til vineriet. Der høstes over flere dage, da druerne kommer fra flere forskellige marker og derfor har hvert sit høsttidspunkt. Gæringen stod på i 3 uger i ståltanke v/ 15 – 20 C.  Konklusion: Selv med lavt høst udbytte blev det en flot vin med de klassiske noter af Stikkelsbær!

224 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Slovenien

Område

Ormoz

Druesort

100% Sauvignon Blanc

Alkohol Procent

13 %

Dyrkningmetode

Bæredygtigt med kontrol af KOPOP/kontrol enhed i Slovenien. Ingen brug af kunstgødning, græs omkring vinstokkene og minimal brug af maskiner i marken.

Fad/Ståltank

Ståltank

Smagsnoter

Hyldeblomst, stikkelsbær, tørret abrikos , grønt æble.

Producenter

Verus Vineyards

Produkt information
Vinen:
Servering: