Er du interesseret i...

VERUS Vineyards Pinot Gris

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Pinot Gris blev første gang dyrket i Slovenien i starten af 1900 tallet. Den blev første gang opdaget hos en tysk Købmand ved navn Ruland. Derfor har man tidligere i Slovenien kaldt druesorten for Rulandec. Jordbunden er let sandjord med mergel og sporadiske sten. Stokkene opbindes som Goyot metoden og derved får mest mulig solskinstimer. Pga. kraftige storme og hagl sidst i dyrkningsperioden blev 30% af deres høst udbytte ødelagt. Man håndhøster hele drueklaser og kommer den i 12 kg. små kasser der hurtigt fragtes til vineriet. Herefter ligger mosten med drueskaller i 3 uger ved 15-20 C. Konklusion: På trods af dårlige vejrforhold sidst i dyrkningsperioden, blev det en flot vin med elegante aromaer af klassisk kvæde og rød grape noter.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.