Er du interesseret i...

VERUS Vineyards Chardonnay

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Vinstokkene med Chardonnay blev bragt til området i starten af 1900 tallet. Verus vinstokke til denne vin er ca. 30 år gammel og dyrkes på terrasse-skråninger. Jordbunden består af kalk, ler, mellemstore sten, sandjord og mergel og bindes op som Goyot methoden. Druerne håndhøstes som hele klaser og fragtes i 12 kg. kasser til vineriet på biler med køl, hvilket foregår v/ 22 C. Drueklaserne sorteres allerede i marken og derved bringes kun de bedste og velegnet druer videre til vineriet. Mosten holdes kold under fermenteres i lukkede ståltanke, blot for at holde så meget ilt fra druerne. Dette foregår i 45 dage og i 15 – 20 C. Forsigtig filtration og hurtig påfyldning på flaske. Konklusion: Foråret var hårdt ved stokkene, da der var mange storme i området og desværre medførte 30% mindre høst.

 

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.