Er du interesseret i...

VERUS Vineyards Furmint

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Furment er en hvid ungarsk druesort der kom til Slovenien i starten af 1900 tallet. Den er mest kendt rundt om i verden som druen der laver de fantastiske Tokaj vine i Ungarn, så ingen tvivl om, at vi har med en elegant druesort. Druerne er håndplukket og kommes som hele klaser i 12 kg. kasser, der fragtes hurtigt til vineriet. Jordbunden er let sandjord og mergel med større sten. Vinstokkene opbindes på Goyot metoden og får derved mest mulig sol påvirkning. Mosten med skallerne forbliver i ståltanken i 2 uger, hvorefter mosten gæres i åbne tanke i yderligere 3 uger v/ 15-20 C. Efterfølgende små 3 måneder på store gamle brugte egetræsfade, blot for at “runde” vinen af og ikke et ønske om, at få tilført fadsmagen i vinene. Konklusion: Vinen har sin sprødhed og spændstighed med noter af rosmarin.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.