VERUS Vineyards Pinot Noir 2016

116,82 kr.

0.1/5

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Modri Pinot er det slovenske navn for Pinot Noir. Vinstokkene blev plantet i 2009 i området Ivanjkovci og efterfølgende i Jeruzalem i 2012 – Dijon clone 777. Jordbunden består af mellemstore sten, sandjord og mergel og vinstokkende dyrkes på Guyot metoden. Druerne håndhøstes som hele klaser og presses v/ 22 C. Drueklaserne sorteres allerede i marken og derved bringes kun de bedste og velegnet druer videre til vineriet. Mosten holdes kold i 2 dage for at frigøre farve fra skallerne og herefter fermenteres i åbne ståltanke. Pigeage foregår 2-3 timer hver dag. Malolaktisk gæring herefter og vinen hældes på 225 Liters gamle fade á 3-5 år. (Model Seguin Moreau). Flasket 2. september 2016. Konklusion: Dyrknings året 2016 var dramatisk ifølge vinmageren, da det var præget af mange svingende vejrforhold undervejs, men sluttelig gav denne smukke og elegange Pinot Noir en fantastisk vellykket vin!

230 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Slovenien

Område

Ormoz

Område

Ormoz

Druesort

100% Pinot Noir

Alkohol Procent

13,5 %

Dyrkningsmetode

Bæredygtigt med kontrol af KOPOP/kontrol enhed i Slovenien. Ingen brug af kunstgødning, græs omkring vinstokkene og minimal brug af maskiner i marken.

Fad/Ståltank

Brugte egetræsfade.

Smagsnoter

Jordbær, vilde hindbær, ribs, skovbund, hvid peber.

Producenter

Verus Vineyards

Produkt information
Vinen:
Servering: