VERUS Vineyards Riesling 2021

98,93 kr.

0.1/5

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Riesling – “kært barn har mange navne” – kaldes for Renski Rizling i Slovenien. Vinstokkene hos Verus er over 30 år gamle og derved ikke kvantitativ givende, men derimod meget aromatiske og mineralske noter. De er plantet på terrasse-skråninger og jordbunden er sandet og mergel. De opstammes på Goyot metoden og får derved mest mulig sol påvirkning. Høsten forgår ved håndkraft og hele klaser kommes i 12 kg. kasser. Gæringsprocessen stod på i 3 uger i stål tanke og lave temperaturer á 15-20 C. Konklusion: År 2021 var med kraftige storme og hagl der rev tagene af husene, så dette har selvfølgelig også haft en kedelig betydning for antallet af druer, da det desværre udmundede i 30% mindre høst det efterår.

208 på lager

Produktinformation

Vægt 1 kg
Land

Spanien

Område

Ormoz

Druesort

100% Riesling

Alkohol Procent

12,5 %

Dyrkningsmetode

Bæredygtigt med kontrol af KOPOP/kontrol enhed i Slovenien. Ingen brug af kunstgødning, græs omkring vinstokkene og minimal brug af maskiner i marken.

Fad/Ståltank

Ståltank.

Smagsnoter

Akacie, hvide blomster, tørrede abrikoser, fersken.

Producenter

Verus Vineyards

Produkt information
Vinen:
Servering: