Er du interesseret i...

VERUS Vineyards Riesling

Verus Vineyards er beliggende i den syd-østlige del af Slovenien, i den lille by Ormoz. Byen ligger på den venstre side af Drava-floden, som deler grænsen op til Kroatien. Slovensk vin er et gammelt vin dyrkende land med stolte hæderkronede vintraditioner og har et højt kvalitets niveau. Deres klassifikation hedder Kakovostno Vino ZGP og er på niveau med det velkendte DOC i Frankrig. Hvidvin er kongen i slovensk vin og vinstokkene er plantet på terrasser op til 30 – 40 % skråning. Markerne ligger helt op til 250 moh. og er derved beskyttet for den hårde forårs frost. Markerne har følgende lokale navne: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovscak, Pavlovski, Brebrovnik, Radomerscak og Gomila. Vingården blev startet af de 3 venner – Rajko, Danilo og Bozidar i foråret 2007. Sammen har de videregivet deres vinviden fra flere års generationer. VERUS betyder: Ærlig og oprigtighed. Disse ord kommer tydeligt til deres betydning i de – ærlige og oprigtige, bæredygtige vine som VERUS tryller frem!

Riesling – “kært barn har mange navne” – kaldes for Renski Rizling i Slovenien. Vinstokkene hos Verus er over 30 år gamle og derved ikke kvantitativ givende, men derimod meget aromatiske og mineralske noter. De er plantet på terrasse-skråninger og jordbunden er sandet og mergel. De opstammes på Goyot metoden og får derved mest mulig sol påvirkning. Høsten forgår ved håndkraft og hele klaser kommes i 12 kg. kasser. Gæringsprocessen stod på i 3 uger i stål tanke og lave temperaturer á 15-20 C. Efterfølgende små 3 måneder på store gamle brugte egetræsfade, blot for at “runde” vinen af og ikke et ønske om, at få tilført fadsmagen i vinene. Konklusion: År 2021 var med kraftige storme og hagl der rev tagene af husene, så dette har selvfølgelig også haft en kedelig betydning for antallet af druer, da det desværre udmundede i 30% mindre høst det efterår.

Så bliv erhvervskunde hos WineService?

Ønsker du at handle på WineService, så send en ansøgning med firmaoplysninger som beskrevet herunder, og vi vender retur til dig.